01 september 2006

Publishing software

Welke bibliotheek maakt er nu zelf niet af en toe een folder of een kleine affiche? En het up to date houden van de bibliotheekwebsite gebeurt waarschijnlijk ook al door iemand van het bibliotheekteam.Sommige bibliotheken gebruiken daarvoor goedkope software met beperkte functionaliteit. Andere bliotheken met een groter budgetdurven wel eens investeren in dure licenties van professionele softwarepakketten van bv. Adobe . Wij hebben hier voor u een aantal gratis open source alternatieven geselecteerd die over uitgebreide functionaliteit beschikken. Passeren hier de revue : het pagina-opmaak softwarepakket Scribus voorhet lay-outen van uw drukwerk, het softwareprogramma GIMP om uw grafische bestanden zoals foto's en tekeningen te editeren, XnView om uw grafische bestanden te beheren, Nvu om een website te bouwen en Joomla! om uw webpagina's up to date te houden. Lees verder [pdf].

Hendrik Verroken

Comments:
Dit is een prachtig initiatief. Ik ben blij eens een blog te zien die Open Source promoot voor het gebruik ervan in bibliotheken. Ik heb me reeds lang afgevraagd waarom bibliothecarissen steeds kiezen voor dure, inefficiƫnte en qua beveiliging zelfs gevaarlijke systemen terwijl er gratis varianten bestaan die de job evengoed kunnen klaren en veiliger zijn.

m.v.g.

Bart Deruyter
 
spijtig dat deze blog stilgevallen is.. een wiki is misschien een alternatief ,daar kunnen meerdere mensen aan samenwerken.
 
Beste Roger,

Als je wil kan je mede-redacteur worden van dit blog. Wat mij betreft kunnen we een volledige groep maken van medewerkers om de info op dit blog op peil te houden. Laat iets weten als je wil meewerken. Alvast bedankt voor je reactie.
 
Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?